Bristol Üniversitesi’nden bir akademisyen, dünyanın en gizemli metinlerinden biri olarak kabul edilen Voynich kodunu çözmeyi başardı.
Devamını OkuBristol Üniversitesi’nden bir akademisyen, dünyanın en gizemli metinlerinden biri olarak kabul edilen Voynich kodunu çözmeyi başardı.
Devamını OkuBilim insanları, 99 milyon yıl öncesine ait bir fosil buldu. Bulunan fosil aslında bir kehribardı ve içerisinde 40 çeşitten fazla canlı türü bulunuyordu. Kehribarın içerisinde bulunan ammonit ise, bir kehribarın içerisine hapsolmuş ilk ammonitti. Bilim insanları bu durumun çok nadiren gerçekleşebileceğini ifade ettiler.
Devamını OkuABD Hava Kuvvetleri Araştırma Laboratuvarı'nda görevli bilim insanoğluı, askeri ekipmanları veya askerleri korumak amacıyla darbe emici özel bir araç-gereç geliştirdi. Söz konusu materyal, bugüne dek gördüklerinizden epey farklı bir anlayışa haiz ve süngerlerden esin alıyor.
Devamını OkuAraştırmacıların üç boyutlu baskı tekniği ile ürettiği hidrojel, robotik endüstrisine ve tıp dünyasına katkı sağlayabilir!
Devamını OkuYenilik, yerlileşme ve teknoloji transferini sağlamaya yönelik sanayi iş birliği projelerinde mal ve hizmet alımları ile yapım işlerinde uygulanacak usul ve esaslar belirlendi.
Devamını OkuTürkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanlığı`na Sabancı Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hasan Mandal atandı.
Devamını OkuHisleri iletebilen biyonik el geliştirildi. Bilim insanları, İtalya`nın Roma kentinde dokunma hissini iletebilen ve taşınabilir kullanılabilen ilk biyonik eli tanıttı. Biyonik elin takıldığı kişi, yaklaşık 25 yıl önce elini kaybeden Almerina Mascarello oldu. Mascarello Neredeyse elim geri gelmiş gibi oldu dedi.
Devamını Oku